Mé projekty

Co zde najdete

Na této stránce najdete rozchodník různých projektů, skriptů a programů, které jsou mým dílem, nebo alespoň jejich část.

Jaké programovací jazyky čekat

Jak jsem se již zmínil v sekci o sobě, věnuji se hlavně programování/skriptování v Bashi a Pythonu, na další jazyky se spíš jenom dívám, nebo si je občas čtu. Výjimkou jsou pochopitelně webové jazyky PHP/Javascript/CSS/HTML, které také ovládám, ale radši bych je neuměl. Ani jeden z nich mi není moc sympatický (Javascript ještě ujde) a jejich používání se snažím co nejvíce vyhýbat, protože jsou prostě takové jaké jsou.

Jednotlivé projekty


Zálohovací skript backup.sh

Pod velmi originálním názvem se mezi mými bash skripty skrývá můj velice jednoduchý skript, určený pro pravidelné zálohování. Pokud máte zájem vědět víc, nahlédnětě na jeho samostatnou stránku.

PyTTT - Python Time Tracking Tool

V současné době rozjíždím kvůli semináři Unix projekt zaměřený na sledování využití času pro pracovní účely. Program by měl na žádost uživatele umět začít nebo ukončit měření času, který je možno přiřazovat k různým projektům. K tomu samozřejmě spousta blbuvzdornosti, multiplatformní klient s tray ikonou, Linuxový server kam se budou odesílat všechna data a podobně. To vše jen kvůli tomu, abyste si mohli říct, tak na tomhle jsem pracoval 20 hodin, měl bych dostat zaplaceno 6 tisíc. No a jako vedlejší účinek by se tím, pokud přidám úkoly a TODO, mohli spravovat firemní projekty a vůbec vyvádět kdejaké kejkle.

Program je zatím ve fázi návrhu a jediné, co můžete vidět je diagram, jak by to celé mělo vypadat.

Pyttt návrh

Leave a Reply