Archive for December, 2007

Linuxový administrátor - výborný job

Saturday, December 29th, 2007

Staňte se linuxovým administrátorem! Dveře IT se vám otevřou dokořán! Skvělý plat, výborná příležitost, nečekané možnosti! Kolektiv! Nezapomenutelné zážitky

Be Admin!!

Také děláte práci admina? Cítíte se podobně zklamáni? Říkali vám, jak to bude super práce, jak budete vydělávat velké peníze za málo práce? Vzpomínáte, jak jste si řekli: “Tak já to teda vezmu”? A vzpomínáte si pak, jak jste v pět hodin ráno četli zdrojové kódy nejmenovaného programu a marně si zoufali, kde je sakra ta chyba? V tom případě, vítejte v klubu…

Autor tímto článkem nijak nevyjadřuje své postoje k adminování, pouze poukazuje na špatné zacházení s administrátory nejen v ČR, ale v celé Evropské Unii, světových zoo a jiných institucích pro duševně choré, mentálně retardované a sociálně nepřizpůsobivé

Google: Krteček je black hat hacker!

Tuesday, December 18th, 2007

Před několika dny Google sice nenápadně, ale za to velice radikálně zaútočil na trh s pohádkami. Nebál se označit Krtečka a celý server zemepohadek.cz za hackery, kteří se nebojí napadnout obyčejné uživatele

krtek

Plánuje se snad Google proniknout na český trh s novými pohádkami?

Blogísek přesunut

Friday, December 7th, 2007

Z čistě doménových důvodů jsem se přesunul z domény cxl.cz na svoje jlk.cz a jakublucky.cz…

Pro všechny RSSkaře: Prosím změňte si adresu RSS feedu na novou

<reklama adblockable=”False”>

Za hosting vděčím príma klukům z Clevisu, domény jsem si platil sám (ale kupovali je oni)

</reklama>

Největší české divadlo studuje novou hru

Friday, December 7th, 2007

Největší český divadelní soubor Vláda, Parlament a Prezident se rozhodli nastudovat lidovou tragikomedii: Ze života poslance aneb jednání PSP ČR. Soubor je na tuto hru dobře připraven, má okolo 300 MHz (pro zájemce: jde o architekturu Baro-K) a dlouholetý tréning z podobných her.

Nejmenovaný webový deník dokonce přinesl ukázku z jedné ze zkoušek, a uvolnil několik vynikajících citací, například emotivní a silný monolog jedné z hlavních postav:

“Pravým důvodem vyvolání hlasování o nedůvěře vládě skutečně je její fungování, nikoli však špatné, ale dobré. Pravým důvodem k hlasování o nedůvěře vládě je fakt, že dosud prosadila v Poslanecké sněmovně takřka vše, co potřebovala.”

nebo naopak odlehčující pasáž v dialogu

“Nezdá se mi dobré urážet tady kohokoli. Pane doktore, vy jste omezenec.”

Myslím, že už z ukázek je jasné, že nás čeká opravdu lákavé představení, jen ale nikdo neví, kdy opravdu přijde derniéra, ale prý nejpozději v roce 2010…

Zdroj

Velké trable s malým přehrávačem

Tuesday, December 4th, 2007

Můj otec si koupil nejnovější iPod nano.

.

.

.

Už tušíte?

.

.

.

.

Pořád ne?

iT… (nikoliv IT)

iT…

iTu…

iTun…

Ano, jsou to iTunes!

Většina z vás asi namítne, že přece používám Linux a pro ten iTunes nejsou, proč se tedy rozčiluju, když existují takové slušivé náhrady, jako je GTKpod a další? Důvod není zas tak nepochopitelný, nový iPod nano je opravdu nový a jeho podpora v neoficiálních linuxových klientech, navíc v distribucích které si hlídají svou stabilitu, není valná.

Inu, jal jsem se nabootovat do Windows, neboť GTKpod v Debianu Lenny mi taktně sdělil, že nepoznává firmware mého nana a že to asi nebude moc fajnově fungovat. A tak to začalo.

Nemáte dostatečně novou verzi! Stáhněte si novější… A jedeme, 50MB se jako když v trafficu najdu… Další věc, která mě nepříjemně zarazila, je povinnost zadávat email, pokud chcete iTunes stáhnout. Co je komu mého mailu? Pravda, asi jsem jim tam mohl vyplnit bin.false@devnull.omg nebo fuckoff@example.org, ale řekl jsem si, že budu slušný a vyplnil jsem jim tam mail, který už delší dobu používám pouze pro tyto účely.

Ovšem třešničkou na dortu byla samotná instalace. Kromě iTunes se totiž instaluje i “vynikající” QuickTime a celá ta sláva trvá dobré 3/4 hodiny (podotýkám na Pentiu M, 1,7GHz, což sice není žádný blade-server ale taky žádná VIA EPIA)

A tak jsem se po hodině dostal k tomu “nejlepšímu”, a tím je samotná práce s iTunes. K tomu bych snad poznamenal jediné:

Nikdy, ale nikdy se nesnažte vyvíjet intuitivní aplikace, takové peklo si žádný geek nezaslouží!!